oriolrull@gmail.com 678 41 05 06 Jardineria Integrada

JARDINERIA ECOLÒGICA

Fauna Beneficiosa

LA FAUNA I EL JARDÍ

 

Atraure la fauna autòctona als nostres jardins és molt beneficiós per a mantenir un control natural de les possibles plagues que poden afectar i malmetre les nostres plantes.

Tenint en compte que només un 10% de la fauna, majoritàriament petits insectes i fongs ens poden malmetre les plantes, al aplicar productes fitosanitaris químics per radicar-los, estem malmetent la resta de fauna que ens pot ajudar a mantenir un jardí net de plagues, ja que aquesta fauna majoritàriament insectívora ve als nostres jardins per alimentar-se.

Per atraure la fauna beneficiosa el que hem de fer és obrir els nostres jardins a la natura, oferir-los refugis com murs de pedra seca, piles de llenya, abeuradors o espais amb aigua i zones d’ombra.

La fauna del sòl és tant o més important que la resta, ja que aquesta ens ajuda a mantenir un sòl ric en nutrients i oxigen. Amb la introducció d’encoixinats vegetals als parterres, oferim refugi a tota aquesta fauna, mantenim els sòls més humits i evitem compactacions .

Com més indefensa és una criatura, més dret té a que l’home la protegeixi de la crueltat humana.

Mahatma Gandhi

Que et pots trobar al teu jardí?  Aquí tens alguns exemples…